Peel & Maas Challenge

In 2007 besloten een aantal familieleden met dezelfde hobby dat het wel ens leuk zou zijn zelf een sledehondenrace neer te zetten. Een race welke anders moest zijn dan de reeds bestaande evenementen. Het moest een westrijd worden, maar waar winnen minder belangrijk is dan meedoen, en onderlinge sportiviteit en gezelligheid de boventoon moesten voeren. Er werd een datum gekozen, midden in het sneeuwseizoen, iedere mushingclub verklaarde ons iedereen voor gek. Want wat haalden die "malloten"toch in hun hoofd door juist een karrenwedstrijd te organiseren als "iedereen" in de sneeuw zat?

Er werd een prachtige wei gevonden midden in de bossen van Kessel. De plaatselijke Herdershondenclub mocht gebruikt worden als kantine. We moesten alleen nog een naam bedenken. In 2009/2010 werden er veel gemeenten in Nederland samengevoegd, zo ook Kessel. De op dat moment nog nieuw te vormen gemeente zou Peel en Maas moeten gaan heten. Behalve dat we het meteen mooi vonden klinken kon het natuurlijk nooit kwaad de "nieuwe gemeente" vast aan wat naamsbekendheid te helpen.  En zo werd in 2009 de allereerste Peel en Maas Challenge een feit. En hoewel andere clubs ons op dat moment dus niet helemaal voor vol aanzagen, bleek bij aanvang van het evenement dat er toch wel heel veel animo voor de race was. Niet alleen mochten we de eerste keer al deelnemers uit Nederland, België en Duitsland verwelkomen, onze Stakeout bleek maar net groot genoeg!

Meteen de eerste editie bewezen we dan ook het ongelijk van de andere organisatoren. Voor lang niet iedere musher is het weggelegd ieder jaar naar de sneeuw te reizen om daar wedstrijden te lopen. Niet alleen dat, ook blijkt ( en nu nog eens te meer) dat sneeuwwedstrijden lang niet altijd door kunnen gaan door gebrek aan sneeuw, en dan blijken wij toch een prima alternatief. Al tijdens de eerste editie werd er een grotere stakeout gevonden en besproken, en zo komt het dat wij al sinds de 2e editie gebruik mogen maken van de weilanden van Boerderijcamping Bovensbos.

Hoewel wij met enige regelmaat te maken hebben met beperkingen opgelegd door de overheid, proberen wij er toch steeds weer een mooi evenement van te maken. Waar wij in de beginjaren enkel raszuivere teams mochten toelaten, mogen tegenwoordig ook stamboomloze huskies en andere voor de sledehondensport gefokte honden deelnemen. We zien dan ook een steeds grotere groep deelnemers met Alaskan Huskies en Hounds op onze wedstrijden.
 
 
 
 
E-mailen
Bellen