Musher.nl


Musher.nl” is ontstaan uit  een familie van Mushers die graag samen de sport beoefenen maar  minder op hebben met de stress en tijdsdruk van een race. Dit betekent dat voor ons een sledehondenrace winnen niet het doel is. Ieder mens zal een doel hebben en competitief, zijn of haar sport, willen beoefenen.


En toch kennen de meeste mensen ons als organisator van de Peel&Maas Challenge. Sinds 2009 misschien wel de gezelligste sledehondenrace van de Benelux! Bij deze race staat sportmanchip , fairnes en gezelligheid voorop.  En hoewel we met enige regelmaat gebonden zijn aan de Nederlandse wet, proberen wij het evenement steeds zo breed mogelijk op te zetten, waarbij we nimmer de gedachte achter de sledehondensport uit het oog verliezen.

Het hoofddoel van Musher.nl is : de verdeeldheid binnen de sledehonden sport te beperken en de samenwerking te bevorderen in de breedste zin van het woord. ( dus samenwerken met alle sledehondenverenigingen)  Ook proberen we de sport laagdrempelig en toegankelijk te maken voor beginners en mushers die zich verder willen bekwamen door een open oog te hebben voor ideeën en denkwijzen van anderen.  

Verdere doelen zijn:

  • van elkaar vaardigheden en kennis te leren,  

  • behendiger worden in het mushen van je honden,  

  • bevordering van de veiligheid op de trail.  

  • Dieren welzijn ( goed tuigen, treklijnen etc.)  

  • De sledehondensport bekend te maken bij een breder publiek.
 
 
 
 
E-mailen
Bellen